Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu domowa pizza, kiedy mamy ochotę na pizzę szybko możemy ją zrobić z produktów dostępnych w lodówce.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, dodać sól, cukier, trochę ciepłej wody i rozmieszać. Poczekać chwilę aż drożdże podrosną, dodać olej pozostałą wodę i wyrobić gładkie ciasto. Pozostawić nakryte ściereczką na ok. 10 minut aby podrosło. Ciasto rozwałkować na okrągły placek na wielkość blachy w piekarniku. Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć odrobiną wody, dodać posiekany drobno czosnek i posmarować placek. Ułożyć na to wędlinę, kukurydzę, posypać ziołami i startym na grubych oczkach serem. Pizzę piec piekarniku na 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Sos czosnkowy: Wymieszać 150ml jogurtu naturalnego z 3 łyżkami majonezu Obrać 2 ząbki czosnku i zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę, dodać do sosu razem z ulubionymi ziołami, przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.