Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobisz ją szybciej niż doczekasz się na dowóz :)
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 444
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1030
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 444
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1030
Składniki
Rozrobić zaczyn i pozostawić, żeby ruszył. Wsypać do miski pozostałe składniki na ciasto i dodać podrośnięty zaczyn. Zagnieść i odłożyć ciasto na pół godziny, żeby odpoczęło (można nie zostawiać, ale będzie gorsze). Podzielić na dwie części i rozwałkować. Posmarować przecierem pomidorowym. Ułożyć na plackach pokrojone dodatki i żółty ser na wierzch. Piec na papierze na blasze w 200 stopniach do zarumienienia.