Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobisz ją szybciej niż doczekasz się na dowóz :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Rozrobić zaczyn i pozostawić, żeby ruszył. Wsypać do miski pozostałe składniki na ciasto i dodać podrośnięty zaczyn. Zagnieść i odłożyć ciasto na pół godziny, żeby odpoczęło (można nie zostawiać, ale będzie gorsze). Podzielić na dwie części i rozwałkować. Posmarować przecierem pomidorowym. Ułożyć na plackach pokrojone dodatki i żółty ser na wierzch. Piec na papierze na blasze w 200 stopniach do zarumienienia.