Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 55
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 811
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 122
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 55
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 811
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 122
Składniki
POŁOWĘ WODY LEKKO POGRZAĆ,DODAĆ DROŻDŻE,WSYPAĆ CUKIERI MIESZAĆ,AŻ SIĘ DROŻDŻE ROZPUSZCZĄ.USYPAĆ KOPCZYK MĄKI,ZROBIĆ W NIMWGŁĘBIENIE,WLAĆ DROŻDŻE,WYMIESZAĆ Z CZĘŚCIĄ MĄKI.
WLAĆ RESZTĘ WODY,OLIWĘ,WSYPAĆ SÓL,ZAMIESZAĆ,A DDY MĄKA WCHŁONIE PŁYNY ZAGNIEŚĆ CIASTO RĘKAMI,DO MOMENTU GDY STANIE SIĘ GŁADKIE I ELASTYCZNE.
UFORMOWAĆ Z NIEGO KULĘ,PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ I ODSTAWIĆ W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA(OKOŁO 30-40 MINUT).CIASTO POWINNO PODWOIC SWOJĄ OBJĘTOŚĆ.
POMIDORY POKROIC W DROBNĄ KOSTKĘ,WĘDLINĘ W TALARKI.
KULE CIASTA POŁOZYĆ NA ŚRODKU WYSMAROWANEJ OLEJEM FORMY.RPZPŁASZCZYĆ RĘKĄ A POTEMRÓWNOMIERNIE ROZPROWADZIĆ PO DNIE DŁONIĄ ZACIŚNIĘTĄ W PIĘŚĆ.SPÓD CIENKIEJ PIZZY POWINIEN MIEĆ OKOŁO 5-6MM GRUBOŚCI
WYLEPIĆ RANT LUB PODNIEŚĆ PALCAMI BTZRGI PLACKA,ŻEBY BYŁO TROCHĘ WYŻSZE NIŻ SPÓD.
RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ SKŁADNIKI:WĘDLINĘ,POMIDORY,KUKURYDZĘ.POSYPAĆ STARTYM ŻÓŁTYM SEREM.
PIEC W 220 ST,AŻ BRZEGI SIĘ ZRUMIENIĄ A SER SIĘ STOPI.ZWYKLE TRWA TO OKOŁO 20 MINUT.WYJĄĆ PLACEK,POKROIĆ NA PORCJE I NATYCHMIAST PODAWAĆ.