Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11857
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11857
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Składniki
POŁOWĘ WODY LEKKO POGRZAĆ,DODAĆ DROŻDŻE,WSYPAĆ CUKIERI MIESZAĆ,AŻ SIĘ DROŻDŻE ROZPUSZCZĄ.USYPAĆ KOPCZYK MĄKI,ZROBIĆ W NIMWGŁĘBIENIE,WLAĆ DROŻDŻE,WYMIESZAĆ Z CZĘŚCIĄ MĄKI.
WLAĆ RESZTĘ WODY,OLIWĘ,WSYPAĆ SÓL,ZAMIESZAĆ,A DDY MĄKA WCHŁONIE PŁYNY ZAGNIEŚĆ CIASTO RĘKAMI,DO MOMENTU GDY STANIE SIĘ GŁADKIE I ELASTYCZNE.
UFORMOWAĆ Z NIEGO KULĘ,PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ I ODSTAWIĆ W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA(OKOŁO 30-40 MINUT).CIASTO POWINNO PODWOIC SWOJĄ OBJĘTOŚĆ.
POMIDORY POKROIC W DROBNĄ KOSTKĘ,WĘDLINĘ W TALARKI.
KULE CIASTA POŁOZYĆ NA ŚRODKU WYSMAROWANEJ OLEJEM FORMY.RPZPŁASZCZYĆ RĘKĄ A POTEMRÓWNOMIERNIE ROZPROWADZIĆ PO DNIE DŁONIĄ ZACIŚNIĘTĄ W PIĘŚĆ.SPÓD CIENKIEJ PIZZY POWINIEN MIEĆ OKOŁO 5-6MM GRUBOŚCI
WYLEPIĆ RANT LUB PODNIEŚĆ PALCAMI BTZRGI PLACKA,ŻEBY BYŁO TROCHĘ WYŻSZE NIŻ SPÓD.
RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ SKŁADNIKI:WĘDLINĘ,POMIDORY,KUKURYDZĘ.POSYPAĆ STARTYM ŻÓŁTYM SEREM.
PIEC W 220 ST,AŻ BRZEGI SIĘ ZRUMIENIĄ A SER SIĘ STOPI.ZWYKLE TRWA TO OKOŁO 20 MINUT.WYJĄĆ PLACEK,POKROIĆ NA PORCJE I NATYCHMIAST PODAWAĆ.