Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i szybko się je robi, całość smakuje bardzo dobrze:D Można przysadzać je z ulubionymi dodatkami według własnych upodobań. Ciasto wystarcza na jedną blachę.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 126
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 38
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 481
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 126
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 38
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 481
Składniki
Mąkę przesiać, mleko podgrzać by było ciepłe i rozpuścić w nim drożdże.
Mleko z drożdżami dodać do maki razem z olejem i solą. Całość ugnieść.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć ulubione dodatki według własnych upodobań. (Ja użyłam pieczarek, szynki, kukurydzy, ogórka konserwowego i oczywiście sera żółtego)
Piec ok 40/50 minut