Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1767
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8318
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 730
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253149
Polecam.
Odsłon: 1412
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1767
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8318
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 730
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253149
Polecam.
Odsłon: 1412
Składniki
20 dag drożdży zalałam 75 ml ciepłego mleka i dodałam łyzeczkę cukru. Po 30 minutach do zaczynu dodałam 2 szklanki przesianej mąki, łyżeczkę soli, łyżeczkę oleju, 75 ml wody. Mąż wyrobił ciasto. Odstawiliśmy przykryte ściereczką na godzinę. Po tym czasie uformowaliśmy ciasto w prostokąt do blaszki. Na to sos: koncentrat ze szczyptą cukru, czosnku i oregano. A teraz czego dusza zapragnie lub lodówka pozwoli. U nas paseczki boczku, cebula, czosnek, papryka, oliwki, oregano, ser. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.