Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu przepis.Dodatki każdy dobiera sam,ja podaję moje ulubione!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2431
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 867
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2431
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 867
Składniki
Ciasto: drożdże wymieszać z 50ml wody i zostawić do wyrośnięcia( dla lepszego efekty polecam dodać odrobinę cukru )mąkę przesiać przez sito i dodać do niej sól. Gotowe drożdże wlać do mąki i wyrabiać ciasto,gdy jest gładkie dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i wyrobić na gładko. Pozostawić do wyrośnięcia( im dłużej tym lepsze ciasto- ja zostawiłam na ok 3h). Cisto po wyrośnięciu należy zbić i formować( można nawet rozwałkować) na pizze o ulubionej grubości. Dodatki: Pieczarki przekroić na pół i pokroić w plasterki,delikatnie przesmażyć na 1 łyżeczce oleju.Inne składniki pokroić w plasterki nie za grube a cebulę w piórka.Ser zetrzeć na grubych oczkach. Przygotowane i uformowane ciasto smarujemy ketchupem ( lub sosem pomidorowym), układamy kiełbasę i posypujemy serem żółtym,na to układamy resztę ulubionych dodatków. Pieczemy w 250st ok 20-25min na złoty kolor. Smacznego!!!