Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała pizza z karczochami, mozzarellą i parmezanem
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21585
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21585
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać wodę i sól, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Uformować kulę, oprószyć mąką i przełożyć do miski. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na około 2 godziny.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do karczochów, wymieszać. Mozzarellę porwać na kawałki.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować, przełożyć na blachę wyściełaną papierem do pieczenia.
Ciasto lekko skropić oliwą (tą w której marynowane były karczochy), posypać oregano. Na wierzchu ułożyć kawałki karczochów i mozzarelli oraz płatki parmezanu.
Piec przez 15 minut w temperaturze 220 stopni. Gotową pizzę posypać świeżo zmielonym pieprzem.