Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała pizza z karczochami, mozzarellą i parmezanem
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231690
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36196
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1388
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231690
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36196
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1388
        
        
                Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać wodę i sól, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Uformować kulę, oprószyć mąką i przełożyć do miski. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na około 2 godziny.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do karczochów, wymieszać. Mozzarellę porwać na kawałki.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować, przełożyć na blachę wyściełaną papierem do pieczenia.
Ciasto lekko skropić oliwą (tą w której marynowane były karczochy), posypać oregano. Na wierzchu ułożyć kawałki karczochów i mozzarelli oraz płatki parmezanu.
Piec przez 15 minut w temperaturze 220 stopni. Gotową pizzę posypać świeżo zmielonym pieprzem.