Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na tradycyjną pizzę neapolitańską !!! - tzn. na wysokim cieście.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 392
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 392
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
Rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodać tyle mąki, aby otrzymać rozczyn o konsystencji płynnej i jednorodnej. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Wyłożyć mąkę na stolnicę, dodać pozostałe składniki i rozczyn. Wyrabiać ciasto do chwili aż stanie się miękkie, elastyczne i nie będzie przywierało do stolnicy.
Przełożyć ciasto do wysokiej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
Wyrabiać przez chwilę ciasto, aż mniejszy swoją objętość, uformować jedną lub dwie pizze i przełożyć na posmarowaną oliwą formę.
Na ciasto wyłożyć dodatki wedle upodobania.
Pizzę włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 250 stopni przez 20 - 25 minut. Smacznego !!!