Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na tradycyjną pizzę neapolitańską !!! - tzn. na wysokim cieście.
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 14610
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 26
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 231
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 26
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 231
Składniki
Rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodać tyle mąki, aby otrzymać rozczyn o konsystencji płynnej i jednorodnej. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Wyłożyć mąkę na stolnicę, dodać pozostałe składniki i rozczyn. Wyrabiać ciasto do chwili aż stanie się miękkie, elastyczne i nie będzie przywierało do stolnicy.
Przełożyć ciasto do wysokiej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
Wyrabiać przez chwilę ciasto, aż mniejszy swoją objętość, uformować jedną lub dwie pizze i przełożyć na posmarowaną oliwą formę.
Na ciasto wyłożyć dodatki wedle upodobania.
Pizzę włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 250 stopni przez 20 - 25 minut. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karczek pieczony podany na pieczarkach
Dania główne
Makaron z kurczakiem, fasolką i groszkiem
Dania główne
Schabowy duszony w groszku
Dania główne
Babka ryżowa z niespodzianką w środku
Karczek pieczony podany na pieczarkach
Bardzo aromatyczne, wilgotne mięso z dodatkiem pieczarek. Duet prawie idealny...
Odsłon: 6
Makaron z kurczakiem, fasolką i groszkiem
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 26