Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na tradycyjną pizzę neapolitańską !!! - tzn. na wysokim cieście.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 300
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104584
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 300
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104584
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Składniki
Rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodać tyle mąki, aby otrzymać rozczyn o konsystencji płynnej i jednorodnej. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Wyłożyć mąkę na stolnicę, dodać pozostałe składniki i rozczyn. Wyrabiać ciasto do chwili aż stanie się miękkie, elastyczne i nie będzie przywierało do stolnicy.
Przełożyć ciasto do wysokiej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
Wyrabiać przez chwilę ciasto, aż mniejszy swoją objętość, uformować jedną lub dwie pizze i przełożyć na posmarowaną oliwą formę.
Na ciasto wyłożyć dodatki wedle upodobania.
Pizzę włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 250 stopni przez 20 - 25 minut. Smacznego !!!