Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza się czasem, że singiel/ka ma apetyt na pyszną domową pizzę. To jest właśnie przepis na taką okazję: proste i szybkie ciasto, które nie musi długo wyrastać, idealnie pasuje na blaszkę o wymiarach 27x27 i tworzy cienki spód pod ulubione dodatki. Prosto, szybko, smacznie i w sam raz dla jednej osoby:)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21610
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21610
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Ciasto: do ciepłego mleka dodajemy cukier i drożdże i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce. W tym czasie do miseczki przesiewamy mąkę, dodajemy sól i olej. Wlewamy rozczyn drożdżowy, najpierw mieszamy łyżką a potem wyrabiamy ręcznie ciasto. Gdy będzie odchodzić od dłoni formujemy kulę, odkładamy na miskę, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni C. Przygotowujemy dodatki: różyczki brokuła blanszujemy i odsączamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Koncentrat pomidorowy mieszamy z keczupem, olejem i bazylią. Blaszkę, na której będziemy piec pizzę smarujemy cienką warstwą oleju. Ciasto drożdżowe ugniatamy i rozkładamy na przygotowanej blaszce. Smarujemy sosem i rozkładamy dodatki: tuńczyka, brokuła, paprykę i posypujemy startym serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15-17 min w temp. 210 stopni C.