Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i smaczna, a jeśli chodzi o dodatki kto co lubi:)
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 223
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 596
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 234
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2417
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 223
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 596
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 234
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2417
Składniki
Ciasto: Drożdże rozkruszamy, dodajemy szczyptę cukru, olej i zalewamy wodą. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 15 min. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 min. Można do ciasta dodać paprykę słodką/ostrą w proszku, zioła prowansalskie czy oregano, bazylię itp. Wtedy ciasto będzie ciekawsze.
Koncentrant pomidorowy, bądź ketchup mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią, tymiankiem i oregano. Ciasto dzielimy na pół lub z całości rozciągamy placek na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Z tych proporcji wyjdzie jedna duża dość pulchna pizza, lub 2 mniejsze i cienkie (jak kto woli:P) Smarujemy ciasto sosem, i układamy dowolne dodatki. U mnie: ser żółty, szynka, salami, pieczarki, boczek pokrojony w plastry, cebula i znów ser.
Rozgrzewamy piekarnik do 230st i pieczemy ok 15-25 minut (zależy od piekarnika).