Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1098
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 1103
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1098
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 1103
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie i razem z olejem solą dodać do mąki,regulować gęstość ciasta wodą ,wyrobić zostawić do wyrośnięcia na ok. pół godz.-powinno podwoić objętość
W tym czasie pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić dodać przecier pomidorowy przyprawy i podusić chwilę.Dodatki do pizzy pokroić,utrzeć ser(może być też w plastrach)
wyrośnięte ciasto wyłożyć na posmarowaną olejem blachę z piekarnika-można nakłuć widelcem posmarować sosem i układać dodatki w dowolnej kolejności.Ja daję surowe pokrojone w plastry pieczarki na to ser i pozostałe dodatki jak kto lubi :)
Temp.piekarnika oczywiście nagrzanego 180 stopni
Zdjęcie przedstawia pizzę przed upieczeniem ze zdwojonego normatywu,z podanych ilości otrzymamy ciasto na jedną blachę.