Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 30
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 155
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 135
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 39
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 132
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 30
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 155
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 135
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 39
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 132
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie i razem z olejem solą dodać do mąki,regulować gęstość ciasta wodą ,wyrobić zostawić do wyrośnięcia na ok. pół godz.-powinno podwoić objętość
W tym czasie pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić dodać przecier pomidorowy przyprawy i podusić chwilę.Dodatki do pizzy pokroić,utrzeć ser(może być też w plastrach)
wyrośnięte ciasto wyłożyć na posmarowaną olejem blachę z piekarnika-można nakłuć widelcem posmarować sosem i układać dodatki w dowolnej kolejności.Ja daję surowe pokrojone w plastry pieczarki na to ser i pozostałe dodatki jak kto lubi :)
Temp.piekarnika oczywiście nagrzanego 180 stopni
Zdjęcie przedstawia pizzę przed upieczeniem ze zdwojonego normatywu,z podanych ilości otrzymamy ciasto na jedną blachę.