Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pizza to tylko domowa
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Przygotowujemy ciasto na pizzę. Wsypujemy mąkę do miski i dodajemy pokruszone drożdże. Drożdże posypujemy cukrem. Sól sypiemy na mąkę tak żeby nie stykała się z drożdżami. Dodajemy olej. Całość zalewamy ciepłą wodą. Najpierw mieszamy łyżką, a następnie wyrabiamy ręcznie. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Przygotowujemy sos. Paprykę kroimy w kostkę . Pomidory obieramy ze skóry i też kroimy. Całość podsmażamy na odrobinie oleju lub oliwy. Jak papryka zrobi się miękka to całość blędujemy. Dodajemy oregano i bazyli i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Przygotowujemy składniki. Pieczarki kroimy z plasterki i podsmażamy żeby pozbyć się wody. Kroimy szynkę i kiełbasę w plasterki. Ser trzemy na tarce.
Rozkładamy wyrośnięte ciasto na blachę. Smarujemy ciasto przygotowanym sosem. Układamy pieczarki, szynke, kiełbasę i suszone pomidory. Całość posypujemy serem. Ja na wierzch sypię jeszcze oregano lub gotową przyprawę do pizzy.
Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni