Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza pizza wychodzi gdy użyjemy w proporcji 1/3 mąki semoliny a 2/3 maki pszennej
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2449
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2449
Składniki
mąkę przesiewamy, łączymy z solą. Cukier, drożdże i oliwę mieszamy z wodą i odstawiamy na chwilę. Wodę dodać do mąki, połączyć (można widelcem w pierwszym etapie) a następnie zagniatać aż utworzy gładką, sprężystą kulę. Wtedy wkładamy je do miski, przykrywamy suchą ściereczką i zostawiamy w spokoju na godzinę.
Gdy wyrośnie wykładamy na blaszke i dodajemy ulubione składniki :) U mnie kiełbaska, kurczak, pieczarki, papryka... A ciasto smaruję moim sosem pomidorowym :)