Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza pizza wychodzi gdy użyjemy w proporcji 1/3 mąki semoliny a 2/3 maki pszennej
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 806
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 369
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 206
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 806
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 369
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 206
Składniki
mąkę przesiewamy, łączymy z solą. Cukier, drożdże i oliwę mieszamy z wodą i odstawiamy na chwilę. Wodę dodać do mąki, połączyć (można widelcem w pierwszym etapie) a następnie zagniatać aż utworzy gładką, sprężystą kulę. Wtedy wkładamy je do miski, przykrywamy suchą ściereczką i zostawiamy w spokoju na godzinę.
Gdy wyrośnie wykładamy na blaszke i dodajemy ulubione składniki :) U mnie kiełbaska, kurczak, pieczarki, papryka... A ciasto smaruję moim sosem pomidorowym :)