Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Składniki
Drożdże rozetrzyj z wodą, cukrem i łyżką mąki. Odstaw.
Gdy urosną dolej je z resztą wody i oliwą do przesianej mąki z solą. Wyrabiaj ciasto 15 minut. Ponownie odstaw.
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Gdy ciasto podrośnie, uformuj z niego okrągły placek i ułóż na blasze. Smaruj oliwą.
Na powierzchni ciasta ułóż listki bazylii, plastry mozzarelli, plastry pomidora.
Włóż do piekarnika i piecz 15 minut w 200 st. C.