Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przypadku pizzy, każdy ma swoje preferencje: jedni wolą tę na cienkim, inni z kolei na grubszym cieście, jedni wybierają miękki spód, inni natomiast preferują chrupiący spód. Jeśli marzy ci się więc idealna pizza na kruchym cieście, koniecznie przetestuj nasz przepis. Bogata, aromatyczna i bardzo smaczna pizza doskonale sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski na imprezach.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34065
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34065
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Z mąki, masła, jajka, mleka, proszku do pieczenia i przypraw zagnieć energicznie ciasto. Wszystkie składniki powinny być zimne, najlepiej prosto z lodówki. Uformuj kulę, przykryj folią, a następnie włóż do lodówki na około pół godziny.
W tym czasie możesz przygotować dodatki. W rondelku zagotuj przecier pomidorowy z koncentratem, bazylią, oregano, solą i pieprzem. Konsystencja sosu powinna być dość gęsta.
Pieczarki, szynkę i cebulę posiekaj drobno. Zeszklij na odrobinie oleju.
Wyciągnij ciasto z lodówki. Rozwałkuj na prostokąt albo okrąg. Na schłodzony spód wyłóż najpierw sos pomidorowy, następnie równomiernie rozłóż farsz. Dodaj pokrojone pomidorki, wystarczy kilka. Na wierzchu powinien znaleźć się ser. Całość posyp jeszcze oregano.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół. Piecz około 25-30 minut. Podawaj z oliwą lub ulubionym sosem.