Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przypadku pizzy, każdy ma swoje preferencje: jedni wolą tę na cienkim, inni z kolei na grubszym cieście, jedni wybierają miękki spód, inni natomiast preferują chrupiący spód. Jeśli marzy ci się więc idealna pizza na kruchym cieście, koniecznie przetestuj nasz przepis. Bogata, aromatyczna i bardzo smaczna pizza doskonale sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski na imprezach.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 302
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2245
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2832
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 630
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 302
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2245
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2832
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 630
Składniki
Z mąki, masła, jajka, mleka, proszku do pieczenia i przypraw zagnieć energicznie ciasto. Wszystkie składniki powinny być zimne, najlepiej prosto z lodówki. Uformuj kulę, przykryj folią, a następnie włóż do lodówki na około pół godziny.
W tym czasie możesz przygotować dodatki. W rondelku zagotuj przecier pomidorowy z koncentratem, bazylią, oregano, solą i pieprzem. Konsystencja sosu powinna być dość gęsta.
Pieczarki, szynkę i cebulę posiekaj drobno. Zeszklij na odrobinie oleju.
Wyciągnij ciasto z lodówki. Rozwałkuj na prostokąt albo okrąg. Na schłodzony spód wyłóż najpierw sos pomidorowy, następnie równomiernie rozłóż farsz. Dodaj pokrojone pomidorki, wystarczy kilka. Na wierzchu powinien znaleźć się ser. Całość posyp jeszcze oregano.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół. Piecz około 25-30 minut. Podawaj z oliwą lub ulubionym sosem.