Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przypadku pizzy, każdy ma swoje preferencje: jedni wolą tę na cienkim, inni z kolei na grubszym cieście, jedni wybierają miękki spód, inni natomiast preferują chrupiący spód. Jeśli marzy ci się więc idealna pizza na kruchym cieście, koniecznie przetestuj nasz przepis. Bogata, aromatyczna i bardzo smaczna pizza doskonale sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski na imprezach.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1099
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1099
Składniki
Z mąki, masła, jajka, mleka, proszku do pieczenia i przypraw zagnieć energicznie ciasto. Wszystkie składniki powinny być zimne, najlepiej prosto z lodówki. Uformuj kulę, przykryj folią, a następnie włóż do lodówki na około pół godziny.
W tym czasie możesz przygotować dodatki. W rondelku zagotuj przecier pomidorowy z koncentratem, bazylią, oregano, solą i pieprzem. Konsystencja sosu powinna być dość gęsta.
Pieczarki, szynkę i cebulę posiekaj drobno. Zeszklij na odrobinie oleju.
Wyciągnij ciasto z lodówki. Rozwałkuj na prostokąt albo okrąg. Na schłodzony spód wyłóż najpierw sos pomidorowy, następnie równomiernie rozłóż farsz. Dodaj pokrojone pomidorki, wystarczy kilka. Na wierzchu powinien znaleźć się ser. Całość posyp jeszcze oregano.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza z grzaniem góra i dół. Piecz około 25-30 minut. Podawaj z oliwą lub ulubionym sosem.