Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w innej niż tradycyjna wersji bo zrobiona na spodzie ziemniaczanym z ugotowanych ziemniaków, bez sosu pomidorowego, z ulubionymi dodatkami. Bardziej dietetyczna, bo z mniejszą ilością mąki.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1311
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36667
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3837
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 568
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2995
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1311
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36667
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3837
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 568
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2995
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Następnie wbiłam do nich jajka, wsypałam mąkę tortową, dolałam olej i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie łyżką do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i wyłożyłam na środek ciasto rozsmarowując je na kształt koła o średnicy ok. 24cm. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrałam, poszatkowałam i zeszkliłam na łyżce oleju. Kabanosy i szynkę pokroiłam na mniejsze kawałki. Na cieście ziemniaczanym rozłożyłam wędlinę, starte pieczarki i zeszkloną cebulę. Pizzę wstawiłam do piekarnika i piekłam ok. 35 minut w temp. 190 stopni. Następnie pizzę posypałam startym żółtym serem i piekłam do jego roztopienia. Pizzę należy podawać na gorąco z dodatkiem ketchupu lub sosu czosnkowego.