Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31240
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31240
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i mieszać. Dodać zioła, olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu aż podwoi swoją objętość. Można wstawić do otwrtego piekarnika nagrzanego wcześniej do 40 stopni. Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą. Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Cebulę pokroić w piórka. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odpalić piekarnik i dopiero kiedy piekarnik osiągnie temperaturę 200 stopni posmarować ciasto sosem pomidorowym. Posypać serem mozzarella. Ułożyć pomidory, oliwki, cebulę pokrojoną w piórka. Posypać serem cheddar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Gotową pizzę podzielić na porcje. Smacznego