Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompromisowe danie obiadowe, połączenie pizzy i naleśników.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15179
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4220
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15179
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4220
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8947
Składniki
Do mąki dodajemy olej i (posiekaną pietruszkę,jajo) stopniowo wodę cały czas mieszając, aby powstała nam lejąca konsystencja. Mąka gryczana należy do gęstych, więc nie bójcie się dodawać wody, żeby potem na patelni ładnie się masa rozlała. Smażymy naleśniki po maks. 2 min na jedną stronę.
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle uznania i smażymy na tłuszczu.
Wszystkie składniki na sos mieszamy i smarujemy nim naleśniki. Dodajemy usmażone mięso, starty ser i zawijamy. Dzieci dodatkowo polały ketchupem i przyozdobiły plasterkiem sera i wykałaczkami aby im się nie rozwalały