Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pomysł na obiad kolację czy przekąskę
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4800
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 539
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4800
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 539
Składniki
Drożdże rozetrzec z cukrem dodać do maaki dodać wodę dodać Sól i żółtko ( bez oliwy ) dokładnie zmiksować lub starannie wymieszać. Miskę z ciastem postawić w ciepłym miejscu na około 35 minut ( najlepiej na poduszce elektrycznej ). Gdy ciasto wyrośnie, wymieszać je szybko z oliwa i wylepić nim wysmarowana tłuszczem blachę ( podwyższając lekko jego brzegi ). Postawić ponownie do wyrośnięcia na na następne 30 minut. Na wyrośnięte ciasto nakładać kolejno kiełbasę w plastrach, podsmażony ńa szklisto boczek, cebulę podsmażona na złoty kolor i posoloną, pokrojoną paprykę i pomidory, starty grubo na tarce żółty ser. Wszystko posypać przyprawami. Pięć w dobrze nagrzanym piekarniku ( ok 200⁰zC ) 30 - ,35 minut. Podawać na gorąco z ketchupem lub sosem czosnkowym. Gotowe. SMACZNEGO!!!