Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cienkim cieście i z domowej roboty sosem pomidorowym.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1020
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 103
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1143
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 200
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1020
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 103
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1143
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę łączymy z wodą, trzema łyżkami oliwy, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Składniki wyrabiamy lub miksujemy na ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek przeciśnięty przez prasę. Pomidory kroimy w drobną kostkę i dodajemy do smażenia. Przyprawiamy do smaku i gotujemy, aż pomidory się rozpadną, a nadmiar soku odparuje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blachę do pieczenia smarujemy oliwą i rozciągamy na niej ciasto. Smarujemy je sosem i układamy ulubione dodatki. Pieczemy przez około 18-20 minut w 200 stopniach. Na upieczoną pizze wykładamy liście świeżej bazylii.