Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cienkim cieście i z domowej roboty sosem pomidorowym.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19842
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2983
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4146
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19842
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2983
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4146
Składniki
Mąkę łączymy z wodą, trzema łyżkami oliwy, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Składniki wyrabiamy lub miksujemy na ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek przeciśnięty przez prasę. Pomidory kroimy w drobną kostkę i dodajemy do smażenia. Przyprawiamy do smaku i gotujemy, aż pomidory się rozpadną, a nadmiar soku odparuje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Blachę do pieczenia smarujemy oliwą i rozciągamy na niej ciasto. Smarujemy je sosem i układamy ulubione dodatki. Pieczemy przez około 18-20 minut w 200 stopniach. Na upieczoną pizze wykładamy liście świeżej bazylii.