Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna pizza na ciescie z serka homogenizowanego.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Składniki
Wyrabiamy ciasto z maki, proszku, jajka, serka, oleju i soli. Blache do ciasta, ok 30x40 cm, smarujemy tluszczem i wysypujemy bulka tarta lub kasza manna, nastepnie wylepiamy ciastem (rowniez boki odrobine) . Ciasto bedzie lepkie, wiec pomoze zwilzenie palcy.
Wylepione ciasto smarujemy sosem pomidorowym (przecier, oliwa, przyprawy). Na to nakladamy przesmazone pieczarki z cebulka, nastepnie odsaczona fasolke, plasterki kielbasy i ser zolty. Pieczemy w 180 stopniach tak dlugo, az boki ciasta nabiora rumianego koloru (polecam wyprobowac czas wg wlasnego piekarnika)
Wazne, aby przesmazone pieczarki z cebulka i fasolke dobrze odsaczyc, aby mialy jak najmniej sokow/wilgoci, zeby ciasto sie dobrze upieklo. Smacznego :)