Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna pizza na ciescie z serka homogenizowanego.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 99
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 185
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 99
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 185
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Składniki
Wyrabiamy ciasto z maki, proszku, jajka, serka, oleju i soli. Blache do ciasta, ok 30x40 cm, smarujemy tluszczem i wysypujemy bulka tarta lub kasza manna, nastepnie wylepiamy ciastem (rowniez boki odrobine) . Ciasto bedzie lepkie, wiec pomoze zwilzenie palcy.
Wylepione ciasto smarujemy sosem pomidorowym (przecier, oliwa, przyprawy). Na to nakladamy przesmazone pieczarki z cebulka, nastepnie odsaczona fasolke, plasterki kielbasy i ser zolty. Pieczemy w 180 stopniach tak dlugo, az boki ciasta nabiora rumianego koloru (polecam wyprobowac czas wg wlasnego piekarnika)
Wazne, aby przesmazone pieczarki z cebulka i fasolke dobrze odsaczyc, aby mialy jak najmniej sokow/wilgoci, zeby ciasto sie dobrze upieklo. Smacznego :)