Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna pizza na ciescie z serka homogenizowanego.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 159
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 701
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 628
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 159
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 701
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 628
Składniki
Wyrabiamy ciasto z maki, proszku, jajka, serka, oleju i soli. Blache do ciasta, ok 30x40 cm, smarujemy tluszczem i wysypujemy bulka tarta lub kasza manna, nastepnie wylepiamy ciastem (rowniez boki odrobine) . Ciasto bedzie lepkie, wiec pomoze zwilzenie palcy.
Wylepione ciasto smarujemy sosem pomidorowym (przecier, oliwa, przyprawy). Na to nakladamy przesmazone pieczarki z cebulka, nastepnie odsaczona fasolke, plasterki kielbasy i ser zolty. Pieczemy w 180 stopniach tak dlugo, az boki ciasta nabiora rumianego koloru (polecam wyprobowac czas wg wlasnego piekarnika)
Wazne, aby przesmazone pieczarki z cebulka i fasolke dobrze odsaczyc, aby mialy jak najmniej sokow/wilgoci, zeby ciasto sie dobrze upieklo. Smacznego :)