Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z kalafiora i białego sera to mniej kaloryczna wersja pszennej pizzy. Ciasto jest zdrowe i bardzo dobre!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Surowego kalafiora razem z twarogiem miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy jajko, mąkę, proszek, sól i zioła. Mieszamy. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na grubość ok 1cm. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, do zarumienienia.
Teraz pizzę obracamy (najlepiej za pomocą dużego talerza). Dopiekamy jeszcze 5 minut.
Na upieczony placek wykładamy dodatki i pieczemy jeszcze 10 minut. Lepiej, aby dodatki nie były bardzo mokre, aby ciasto od nich nie namokło. Pizza jest miększa niż zwykła, ale spokojnie można ją pokroić na kawałki. Polecam, bo smakuje naprawdę świetnie!