Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z kalafiora i białego sera to mniej kaloryczna wersja pszennej pizzy. Ciasto jest zdrowe i bardzo dobre!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5749
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 250
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5749
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 250
Składniki
Surowego kalafiora razem z twarogiem miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy jajko, mąkę, proszek, sól i zioła. Mieszamy. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na grubość ok 1cm. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, do zarumienienia.
Teraz pizzę obracamy (najlepiej za pomocą dużego talerza). Dopiekamy jeszcze 5 minut.
Na upieczony placek wykładamy dodatki i pieczemy jeszcze 10 minut. Lepiej, aby dodatki nie były bardzo mokre, aby ciasto od nich nie namokło. Pizza jest miększa niż zwykła, ale spokojnie można ją pokroić na kawałki. Polecam, bo smakuje naprawdę świetnie!