Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na razowym spodzie z kaszanką, serem feta i pomidorami: świeżymi i suszonymi.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2398
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2398
Składniki
Przygotowujemy ciasto: drożdże rozkruszamy, mieszamy z ciepłą wodą /4 łyżki/ i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 min. Do miski wsypujemy mąkę pszenną razową, sól, oregano, wlewamy oliwę, ciepłą wodę /1 szklanka/ i rozczyn drożdżowy. Całość wyrabiamy rękoma do czasu aż ciasto przestanie się kleić /ok. 20 min/, formujemy kulę, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 50 min.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i układamy na natłuszczonej blaszce. Przygotowujemy sos:koncentrat pomidorowy mieszamy z oliwą z suszonych pomidorów i czosnkiem granulowanym. Przygotowanym sosem smarujemy ciasto na blaszce.
Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy w plastry i układamy na cieście. Odsączone suszone pomidory kroimy w paski i układamy na pizzy. Całość posypujemy rozkruszonym serem feta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 20-25 min. Upieczoną pizzę przed podaniem dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.