Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza z kiszoną kapustą i kiełbasą"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże i cukier, mieszając, rozpuść. Mąkę wsyp do miski. Dodaj rozczyn drożdżowy, olej, jajko i szczyptę soli. Zagniataj ciasto około 5 minut. Odstaw do wyrośnięcia. Ciastem wyłóż blachę 24x30 cm, formując wyższe brzegi. Posmaruj białkiem.
Nadzienie: kapustę pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Masło stop, zeszklij cebulę. Dodaj kapustę, wlej rosół i wino, duś 15 min. Przypraw. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do kapusty. Dwie łyżki sera odłóż, resztę wsyp do kapusty, wymieszaj. Farsz ułóż na cieście.
Ananasa pokrój na kawałki, kiełbasę na plasterki. Ułóż na kapuście. Piecz około 30 minut w temp. 180°C. Dziesięć minut przed końcem pieczenia posyp odłożonym startym serem.Źródło: Chwila dla Ciebie