Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna na ciepło i zimno z dodatkiem sosu czosnkowego i keczupu
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 311
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 311
Składniki
Z wody(woda letnia),cukru ,1 łyżki mąki i drożdży, robimy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. 4. Do miski sypiemy mąkę,proszek do pieczenia sól,dodajemy , rozczyn z drożdży i olej wyrabiamy ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi swą objętość.
Pieczarki płuczemy kroimy na plastry (gotujemy 15 minut) Następnie podsmażamy cebulkę i odcedzone z wody pieczarki na maśle lub margarynie (do podsmażanych pieczarek i cebulki też dodajemy przyprawy solimy ,pieprzymy według uznania 2.Ćwiartki ugotować ,mięso obrać i wrzucić na tłuszcz z podsmażoną cebulką (doprawić) według własnego smaku. 5.Blachę o o wymiarach 32 x 36 , smarujemy smalcem,wykładamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy, Wkładamy do piekarnika i pieczemy gdy , już ciasto będzie różowe ,wyciągamy spód i smarujemy keczupem,na keczup rozkładamy mięso z kurczaka ,przygotowane pieczarki ,salami ,oliwki (według uznania ) ser i ponownie wkładamy do piekarnika na kilka minut aż ser się rozpuści Podajemy z keczupem i sosem czosnkowym . 7.Piec temperaturze 180 stopni Smacznego !!!