Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z mięsem mielonym jest przede wszystkim sycąca i pyszna. Jeśli jesteś miłośnikiem włoskich smaków, w tym przepisie odnajdziesz aromat spaghetti i klasycznego ciasta drożdżowego. Co powiesz na takie połączenie?
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 12
Polecam.
Odsłon: 756
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2032
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 12
Polecam.
Odsłon: 756
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2032
Składniki
Podgrzej wodę, aby była letnia, ale nie gorąca. Wlej 150 ml do wysokiego naczynia. Wkrusz drożdże, dodaj łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszaj. Odstaw aż rozczyn zacznie pracować.
Do miski wsyp pozostałą mąkę i sól. Wlej zaczyn, zacznij wyrabiać ciasto. Wlewaj powoli pozostałą wodę. Kiedy składniki się połączą dodaj olej lub oliwę. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i jednolite. Uformuj kulę. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. W tym czasie możesz zrobić farsz.
Cebulę posiekaj drobno. Tak samo zrób z obraną marchewką. Podsmaż na rozgrzanym oleju na dużej patelni. Po chwili dodaj mięso mielone. Całość posól i popieprz. Kiedy mięso nie będzie surowe, dodaj zawartość puszki pomidorów oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw bazylią i oregano. Farsz jest gotowy.
Kiedy ciasto wyrośnie, jeszcze chwilę je wyrabiaj. Uformuj placek. Rozsmaruj passatę pomidorową, posyp bazylią i oregano. Wyłóż równomiernie farsz. Posyp tartym serem i odstaw jeszcze na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz 13-15 minut. Podawaj z oliwą albo ulubionym sosem.