Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Podgrzej mleko i rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
Do miski wsyp mąkę, zalej mlekiem. Dodaj sól i oliwę. Zagniataj ciasto.
Ciasto odstaw na godzinę.
Jak ciasto wyrośnie ułóż je na blasze wysmarowanej olejem.
Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na oleju.
Wymieszaj z przecierem i posmaruj ciasto.
Posyp startym serem.
Ułóż plasterki szynki i posyp pokrojoną papryką, ogórkiem oraz kukurydzą z puszki.
Piecz 20 minut w 225 st. C.