Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza na idealnie cienkim cieście. Świetnie sposób na smaczny obiad.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Drożdże kruszę i dokładnie mieszam z ciepłą wodą. Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, drożdże z wodą i łyżkę oleju. Dokładnie wyrabiam elastyczne i twarde ciasto, które następnie przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na 30 minut.
Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 0,5 centymetra. Formuję okrągły placek z zawiniętymi brzegami. Wewnętrzną powierzchnię smaruję przecierem pomidorowym i wysypuję startym serem. Na serze układam szynkę i pieczarki, które również obsypuję warstwą sera i oregano. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę w temperaturze 200 st. C przez około 20 minut.