Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza na idealnie cienkim cieście. Świetnie sposób na smaczny obiad.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 726
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 401
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 130
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 78
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 74
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 726
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 401
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 130
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 78
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 74
Składniki
Drożdże kruszę i dokładnie mieszam z ciepłą wodą. Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, drożdże z wodą i łyżkę oleju. Dokładnie wyrabiam elastyczne i twarde ciasto, które następnie przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na 30 minut.
Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 0,5 centymetra. Formuję okrągły placek z zawiniętymi brzegami. Wewnętrzną powierzchnię smaruję przecierem pomidorowym i wysypuję startym serem. Na serze układam szynkę i pieczarki, które również obsypuję warstwą sera i oregano. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę w temperaturze 200 st. C przez około 20 minut.