Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza na chrupiącym spodzie, do tego klasyczne dodatki
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6998
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30514
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29249
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6998
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30514
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29249
Składniki
Składniki ciasta dokładnie wymieszać, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć ścierką i zostawić w ciepłym miejscu na około 1,5 godziny do podwojenia objętości.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na łyżce oliwy. Pomidory wrzucić do pojemnika blendera, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól i pieprz, zmiksować.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować owalne lub okrągłe spody, przełożyć na blachę wyściełaną papierem do pieczenia.
Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć usmażone grzyby, plasterki prosciutto cotto, oliwki i porwaną na kawałki mozzarellę. Pizzę skropić oliwą.
Piec przez około 15 minut w temperaturze 240 stopni.