Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca pizza z dużą ilością pysznych składników. Połączenie chrupiącego ciasta, tuńczyka, pomidorów, mozzarelli i świeżego oregano jest nie do odparcia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7530
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7530
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do miski wrzucamy mąkę, a do niej dodajemy rozpuszczone drożdże, oliwę, szczyptę soli i pieprzu. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na wielkość dużej blaszki. Cisto kładziemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Tuńczyka, pomidory i mozzarellę odcedzamy. Na ciasto wykładamy odcedzone pomidory.
Na pomidory układamy odcedzonego tuńczyka. Na tuńczyku układamy pokrojoną w plastry mozzarellę.
Na wierzchu układamy gdzieniegdzie listki oregano.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 minut. Pizza po upieczeniu powinna być chrupiąca i mięć piękny złoty kolor. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd