Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca pizza z dużą ilością pysznych składników. Połączenie chrupiącego ciasta, tuńczyka, pomidorów, mozzarelli i świeżego oregano jest nie do odparcia.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35741
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1220
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6047
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35741
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1220
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6047
        
        
                Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do miski wrzucamy mąkę, a do niej dodajemy rozpuszczone drożdże, oliwę, szczyptę soli i pieprzu. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na wielkość dużej blaszki. Cisto kładziemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Tuńczyka, pomidory i mozzarellę odcedzamy. Na ciasto wykładamy odcedzone pomidory.
Na pomidory układamy odcedzonego tuńczyka. Na tuńczyku układamy pokrojoną w plastry mozzarellę.
Na wierzchu układamy gdzieniegdzie listki oregano.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 minut. Pizza po upieczeniu powinna być chrupiąca i mięć piękny złoty kolor. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd