Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca pizza z dużą ilością pysznych składników. Połączenie chrupiącego ciasta, tuńczyka, pomidorów, mozzarelli i świeżego oregano jest nie do odparcia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13065
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3593
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4442
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13065
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3593
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4442
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do miski wrzucamy mąkę, a do niej dodajemy rozpuszczone drożdże, oliwę, szczyptę soli i pieprzu. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na wielkość dużej blaszki. Cisto kładziemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Tuńczyka, pomidory i mozzarellę odcedzamy. Na ciasto wykładamy odcedzone pomidory.
Na pomidory układamy odcedzonego tuńczyka. Na tuńczyku układamy pokrojoną w plastry mozzarellę.
Na wierzchu układamy gdzieniegdzie listki oregano.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 minut. Pizza po upieczeniu powinna być chrupiąca i mięć piękny złoty kolor. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd