Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A niech to ! Chcieliśmy, zrobiliśmy, rozkoszujemy się <3 Prosto i smacznie, jak zwykle u naszych południowych sąsiadów.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2107
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2107
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drożdże, cukier, szczyptę soli. Dodajemy oliwę, stopniowo dodajemy ciepłą wodę (sami będziecie wiedzieć kiedy przestać). Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy w okrąg lub jaw wolicie przekładamy do wysmarowanej oliwą, prostokątnej formy. Ziemniaki dokładnie szorujemy, nie obieramy. Kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na cieście, posypujemy posiekanym rozmarynem, skrapiamy oliwą, oprószamy solą. Zapiekamy 25 min w 200°C. 5 minut przed końcem pieczenia wyjmujemy i posypujemy startym parmezanem.