Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A niech to ! Chcieliśmy, zrobiliśmy, rozkoszujemy się <3 Prosto i smacznie, jak zwykle u naszych południowych sąsiadów.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 801
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 38
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 326
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 125
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 801
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 38
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 326
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 125
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drożdże, cukier, szczyptę soli. Dodajemy oliwę, stopniowo dodajemy ciepłą wodę (sami będziecie wiedzieć kiedy przestać). Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy w okrąg lub jaw wolicie przekładamy do wysmarowanej oliwą, prostokątnej formy. Ziemniaki dokładnie szorujemy, nie obieramy. Kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na cieście, posypujemy posiekanym rozmarynem, skrapiamy oliwą, oprószamy solą. Zapiekamy 25 min w 200°C. 5 minut przed końcem pieczenia wyjmujemy i posypujemy startym parmezanem.