Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spód z ciasta ziemniaczanego. Pychota! Polecam ten przepis.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 86
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5569
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2623
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 86
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5569
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2623
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez praskę. Wymieszać ze śmietaną, stopionym masłem i żółtkami jaj. Następnie dosypać mąki z proszkiem do pieczenia i doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce rozłożyć ciasto ziemniaczane i nakłuć widelcem Następnie posmarować ketchupem i układać kolejno: usmażone pieczarki z cebulą, kukurydzę, pokrojoną wędlinę i paprykę, na górę posypać startym żółtym serem.
Piec w temp. 190 stopni około pół godziny.