Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spód z ciasta ziemniaczanego. Pychota! Polecam ten przepis.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1574
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez praskę. Wymieszać ze śmietaną, stopionym masłem i żółtkami jaj. Następnie dosypać mąki z proszkiem do pieczenia i doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce rozłożyć ciasto ziemniaczane i nakłuć widelcem Następnie posmarować ketchupem i układać kolejno: usmażone pieczarki z cebulą, kukurydzę, pokrojoną wędlinę i paprykę, na górę posypać startym żółtym serem.
Piec w temp. 190 stopni około pół godziny.