Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężkie, wilgotne, cynamonowe ... to co tygryski lubią najbardziej :-)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34694
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 923
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4033
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34694
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 923
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4033
Składniki
Jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon, nadal ucierając. Marchew zetrzeć na dużych oczkach, ananasy pokroić w kostkę. Do ciasta dodać marchew, wiórki kokosowe i ananasa, wymieszać dokładnie łyżką. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ciasto piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. (do tzw. suchego patyka). Smacznego :-)