Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116076
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7913
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2988
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1443
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1265
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116076
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7913
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2988
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1443
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1265
Składniki
Przygotować farsz do placka. Mięso pokrój na kawałki ok 1,5cm i podsmaż na rozgrzanej patelni z cebulą.Do garnka wlej 50 ml wody wrzuć liść, ziele dodaj paprykę i marchewkę pokrojone w kostkę oraz pieczarki. Gdy mięso się zrumieni dodaj do garnka i duś pod przykryciem do miękkości. Na koniec dopraw do smaku
Placki ziemniaczane. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce, następnie przelożyć na sito i zostawić je na ok. 5 minut po czym w dłoniach dokładnie odcisnąć z soku. Do ziemniaków dodać mąkę, jajko, drobno startą cebulę oraz czosnek doprawić do smaku i wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z obu stron na złoty kolor. Placek przełożyć farszem. Podawać można sam, bądź z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki. Smacznego.