Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Przygotować farsz do placka. Mięso pokrój na kawałki ok 1,5cm i podsmaż na rozgrzanej patelni z cebulą.Do garnka wlej 50 ml wody wrzuć liść, ziele dodaj paprykę i marchewkę pokrojone w kostkę oraz pieczarki. Gdy mięso się zrumieni dodaj do garnka i duś pod przykryciem do miękkości. Na koniec dopraw do smaku
Placki ziemniaczane. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce, następnie przelożyć na sito i zostawić je na ok. 5 minut po czym w dłoniach dokładnie odcisnąć z soku. Do ziemniaków dodać mąkę, jajko, drobno startą cebulę oraz czosnek doprawić do smaku i wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z obu stron na złoty kolor. Placek przełożyć farszem. Podawać można sam, bądź z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki. Smacznego.