Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11251
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6467
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11251
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6467
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5240
Składniki
Przygotować farsz do placka. Mięso pokrój na kawałki ok 1,5cm i podsmaż na rozgrzanej patelni z cebulą.Do garnka wlej 50 ml wody wrzuć liść, ziele dodaj paprykę i marchewkę pokrojone w kostkę oraz pieczarki. Gdy mięso się zrumieni dodaj do garnka i duś pod przykryciem do miękkości. Na koniec dopraw do smaku
Placki ziemniaczane. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce, następnie przelożyć na sito i zostawić je na ok. 5 minut po czym w dłoniach dokładnie odcisnąć z soku. Do ziemniaków dodać mąkę, jajko, drobno startą cebulę oraz czosnek doprawić do smaku i wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z obu stron na złoty kolor. Placek przełożyć farszem. Podawać można sam, bądź z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki. Smacznego.