Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotować farsz do placka.
Mięso pokrój na kawałki ok 1,5cm i podsmaż na rozgrzanej patelni z cebulą.Do garnka wlej 50 ml wody wrzuć liść, ziele dodaj paprykę i marchewkę pokrojone w kostkę oraz pieczarki. Gdy mięso się zrumieni dodaj do garnka i duś pod przykryciem do miękkości. Na koniec dopraw do smaku
Placki ziemniaczane.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce, następnie przelożyć na sito i zostawić je na ok. 5 minut po czym w dłoniach dokładnie odcisnąć z soku. Do ziemniaków dodać mąkę, jajko, drobno startą cebulę oraz czosnek doprawić do smaku i wymieszać.
Placki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z obu stron na złoty kolor.
Placek przełożyć farszem.
Podawać można sam, bądź z dodatkiem śmietany i świeżej pietruszki.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 10 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
oj bardzo konkretnie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 10 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Super, placki po węgiersku zawsze w cenie :D0 Kto głosował? | Odpowiedz