Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2036
Dodano: 24.01.2011
Odsłon: 66523
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki oraz jedną cebulę obrać i zetrzeć na tarce.. Nadmiar wody należy odlać. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka rozmącić w osobnej misce, gdy nabiorą pulchności dodać do masy ziemniaczanej oraz 2 czubate łyżki mąki. Pół natki umyć i posiekać - wrzucić i wymieszać dokładnie wszystkie składniki
Mięso umyć i dokładnie wysuszyć. Pokroić w kostkę1,5 na 1,5 cm, cebulę w drobną kostkę, paprykę paski długości zapałki. W garnku zaszklić cebulę następnie dodać mięso, zrumienić podlać bulionem dusić ok. 50 minut, po tym czasie dodać paprykę i mrożoną fasolkę szparagową. Podlać bulionem dusić do miękkości. W czasie przygotować na teflonowej patelni zrumienić na sucho 2 łyżki mąki na jasno beżowy kolor. Dolać zimnej wody energicznie mieszając trzepaczką by nie powstały grudki. Dodać do garnka z mięsem i warzywami, przyprawić solą pieprzem i papryką. Gotować na małym ogniu ok. 7 minut od czadu do czasu mieszając.
Na patelni o średnicy. 30 cm rozgrzać olej, usmażyć placek obustronnie. Gotowy placek wykładamy na talerz a na środek dodajemy gulasz. Przykrywamy placek połówką na wierzchu wieńcząc jogurtowym kleksem. Posypać czerwoną słodką papryką i natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

ania211 26 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Też takie robię są przepyszne:)58 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 25 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
W jakiejkolwiek knajpie bym nie była, ZAWSZE je zamawiam :)57 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 25 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
pyszności58 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska 24 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
moje ulubione danie ,ja do gulaszu dodaje pieczarki lub inne grzyby , bo je poprostu uwielbiam60 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiolka81 24 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
To ja poproszę jednego:)Moje ulubione danie!!!Super!57 Kto głosował? | Odpowiedz