Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi placki ziemniaczane, każdy lubi gulasz po węgiersku.........proponuję je połączyć :-) będzie zachwyceni.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki oraz jedną cebulę obrać i zetrzeć na tarce.. Nadmiar wody należy odlać. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka rozmącić w osobnej misce, gdy nabiorą pulchności dodać do masy ziemniaczanej oraz 2 czubate łyżki mąki. Pół natki umyć i posiekać - wrzucić i wymieszać dokładnie wszystkie składniki
Mięso umyć i dokładnie wysuszyć. Pokroić w kostkę1,5 na 1,5 cm, cebulę w drobną kostkę, paprykę paski długości zapałki. W garnku zaszklić cebulę następnie dodać mięso, zrumienić podlać bulionem dusić ok. 50 minut, po tym czasie dodać paprykę i mrożoną fasolkę szparagową. Podlać bulionem dusić do miękkości. W czasie przygotować na teflonowej patelni zrumienić na sucho 2 łyżki mąki na jasno beżowy kolor. Dolać zimnej wody energicznie mieszając trzepaczką by nie powstały grudki. Dodać do garnka z mięsem i warzywami, przyprawić solą pieprzem i papryką. Gotować na małym ogniu ok. 7 minut od czadu do czasu mieszając.
Na patelni o średnicy. 30 cm rozgrzać olej, usmażyć placek obustronnie. Gotowy placek wykładamy na talerz a na środek dodajemy gulasz. Przykrywamy placek połówką na wierzchu wieńcząc jogurtowym kleksem. Posypać czerwoną słodką papryką i natką pietruszki.