Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi placki ziemniaczane, każdy lubi gulasz po węgiersku.........proponuję je połączyć :-) będzie zachwyceni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5428
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 935
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11870
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5428
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 935
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11870
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1375
Składniki
Ziemniaki oraz jedną cebulę obrać i zetrzeć na tarce.. Nadmiar wody należy odlać. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka rozmącić w osobnej misce, gdy nabiorą pulchności dodać do masy ziemniaczanej oraz 2 czubate łyżki mąki. Pół natki umyć i posiekać - wrzucić i wymieszać dokładnie wszystkie składniki
Mięso umyć i dokładnie wysuszyć. Pokroić w kostkę1,5 na 1,5 cm, cebulę w drobną kostkę, paprykę paski długości zapałki. W garnku zaszklić cebulę następnie dodać mięso, zrumienić podlać bulionem dusić ok. 50 minut, po tym czasie dodać paprykę i mrożoną fasolkę szparagową. Podlać bulionem dusić do miękkości. W czasie przygotować na teflonowej patelni zrumienić na sucho 2 łyżki mąki na jasno beżowy kolor. Dolać zimnej wody energicznie mieszając trzepaczką by nie powstały grudki. Dodać do garnka z mięsem i warzywami, przyprawić solą pieprzem i papryką. Gotować na małym ogniu ok. 7 minut od czadu do czasu mieszając.
Na patelni o średnicy. 30 cm rozgrzać olej, usmażyć placek obustronnie. Gotowy placek wykładamy na talerz a na środek dodajemy gulasz. Przykrywamy placek połówką na wierzchu wieńcząc jogurtowym kleksem. Posypać czerwoną słodką papryką i natką pietruszki.