Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-03-2025
Polecam na kolację.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 369
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14998
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1802
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17480
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 369
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14998
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1802
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17480
Składniki
Jajka roztrzepać mikserem. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i pomieszać do połączenia składników.
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i pieprz świeżo mielony.
Rybę osączyć i wyłożyć na talerz. Lekko rozdrobnić widelcem.
Natkę i koperek drobniutko pokroić. Cebulę pokroić w kostkę.
Dno tortownicy 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Przełożyć do tortownicy połowę ciasta. Na ciasto wyłożyć połowę ziemniaków. Na ziemniaki cebula i dwie łyżki koperku. Następnie tuńczyk. Na rybę wyłożyć natkę pietruszki i pozostałe ziemniaki. Na ziemniaki pozostały koperek i ciasto. Ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Zapiekankę podawać ciepłą albo wystudzoną. Smacznego.