Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na kolację.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 151
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 189
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 108
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 47
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 151
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 189
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 108
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 47
Składniki
Jajka roztrzepać mikserem. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i pomieszać do połączenia składników.
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i pieprz świeżo mielony.
Rybę osączyć i wyłożyć na talerz. Lekko rozdrobnić widelcem.
Natkę i koperek drobniutko pokroić. Cebulę pokroić w kostkę.
Dno tortownicy 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Przełożyć do tortownicy połowę ciasta. Na ciasto wyłożyć połowę ziemniaków. Na ziemniaki cebula i dwie łyżki koperku. Następnie tuńczyk. Na rybę wyłożyć natkę pietruszki i pozostałe ziemniaki. Na ziemniaki pozostały koperek i ciasto. Ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Zapiekankę podawać ciepłą albo wystudzoną. Smacznego.