Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie, doskonałe na śniadanie.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10689
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 186
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10689
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 186
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Do miski wsypać mąkę z sodą oczyszczoną i solą, wymieszać. Dodać jajka ,maślankę oraz dwie łyżki cukru pudru. Następnie dodać rozgniecione banany i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rumiane placuszki.
Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Posypać cukrem pudrem.