Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie dla wszystkich ,którzy preferują dania bezmięsne w piątek.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki ,ugotować.Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach ,wybić i dodać jajka ,doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Jajka rozkłócić z serem doprawić gałką muszkatołową i dodawać na przemian brokuła i mąkę dokładnie mieszając.
Na patelni rozgrzać tłuszcz kłaść łyżką placki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku.
Cebulę pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić .W rondelku rozgrzać olej wrzucić cebulę chwilę podsmażyć ,dodać pieczarki smażyć 5 min. dodać 1/2 łyżki mąki chwilę smażyć rozprowadzić gorącą wodą ,doprawić solą , pieprzem chwilę gotować ,dodać śmietanę.Placki polać przygotowanym sosem .z podanych składników smaży się 4 placki.Smacznego!!!!!