Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Danie pochodzi z okolic Bieszczad i jest bardzo proste w przygotowaniu. Idealne na obiad lub kolację. Świetnie smakują z sosem czosnkowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6810
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5606
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6810
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5606
Składniki
Sos czosnkowy: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem oraz czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Placki: w misce mieszamy przesianą mąkę z mlekiem i jajkiem. Dodajemy drobno pokrojoną kiszoną kapustę oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do tego na placki ziemniaczane. Jeśli jest zbyt gęste, dodajemy mleka.
Smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym.