Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Danie pochodzi z okolic Bieszczad i jest bardzo proste w przygotowaniu. Idealne na obiad lub kolację. Świetnie smakują z sosem czosnkowym.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 30
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18546
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30672
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 30
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18546
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30672
Składniki
Sos czosnkowy: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem oraz czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Placki: w misce mieszamy przesianą mąkę z mlekiem i jajkiem. Dodajemy drobno pokrojoną kiszoną kapustę oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do tego na placki ziemniaczane. Jeśli jest zbyt gęste, dodajemy mleka.
Smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym.