Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Danie pochodzi z okolic Bieszczad i jest bardzo proste w przygotowaniu. Idealne na obiad lub kolację. Świetnie smakują z sosem czosnkowym.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Sos czosnkowy: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem oraz czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Placki: w misce mieszamy przesianą mąkę z mlekiem i jajkiem. Dodajemy drobno pokrojoną kiszoną kapustę oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do tego na placki ziemniaczane. Jeśli jest zbyt gęste, dodajemy mleka.
Smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym.