Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i słodkie, przygotowane z jesiennych owoców
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i szczyptę soli. Dodajmy do tego kefir i jajko. Całość miksujemy.
Gruszki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą gruszkę wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy dokładnie łyżką.
Kładziemy po łyżce ciasta na rozgrzaną i polaną olejem/oliwą z oliwek patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron.