Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i słodkie, przygotowane z jesiennych owoców
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 119
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 263
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 383
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 667
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 119
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 263
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 383
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 667
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i szczyptę soli. Dodajmy do tego kefir i jajko. Całość miksujemy.
Gruszki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą gruszkę wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy dokładnie łyżką.
Kładziemy po łyżce ciasta na rozgrzaną i polaną olejem/oliwą z oliwek patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron.