Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2177
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9759
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3484
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6869
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2177
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9759
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3484
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6869
Składniki
Pokrój kapustę, zalej wrzątkiem i odstaw na 7 minut. Na patelni usmażyć cebulę i marchewkę. Odcedź wodę z kapusty, dodaj smażoną cebulę z marchewką i posiekaj blenderem. Do masy kapusty dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, czosnek, mąkę i sodę i wszystko wymieszać. Placki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju słonecznikowym na złoty kolor.