Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze smaczne, chrupiące ziemniaczane placki.
        
        
        
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36029
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36029
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
        
        
                Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę. Doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem, dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
Po tym czasie smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Jeżeli ktoś lubi, podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego!!!