Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze smaczne, chrupiące ziemniaczane placki.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1806
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 52
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 103
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1806
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 52
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 103
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę. Doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem, dodajemy jajka i mąkę, mieszamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło.
Po tym czasie smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Jeżeli ktoś lubi, podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego!!!