Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pulchne, maślankowe placki z dodatkiem serowego sosu. Polecam!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 195
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 9
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 195
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 9
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, a z białek ubić pianę. Do zmiksowanych żółtek dodać maślankę, mąkę i sodę, zmiksować.
Na koniec dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać łyżką.
Serek wymieszać ze śmietanką i sosem śliwkowym(lub dowolnym smakowo). Placki smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, w odstępach, gdyż w czasie smażenia rosną. Podawać polane serowym sosem. Smacznego!