Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pulchne, maślankowe placki z dodatkiem serowego sosu. Polecam!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, a z białek ubić pianę. Do zmiksowanych żółtek dodać maślankę, mąkę i sodę, zmiksować.
Na koniec dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać łyżką.
Serek wymieszać ze śmietanką i sosem śliwkowym(lub dowolnym smakowo). Placki smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, w odstępach, gdyż w czasie smażenia rosną. Podawać polane serowym sosem. Smacznego!