Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pulchne, maślankowe placki z dodatkiem serowego sosu. Polecam!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3330
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3330
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, a z białek ubić pianę. Do zmiksowanych żółtek dodać maślankę, mąkę i sodę, zmiksować.
Na koniec dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać łyżką.
Serek wymieszać ze śmietanką i sosem śliwkowym(lub dowolnym smakowo). Placki smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, w odstępach, gdyż w czasie smażenia rosną. Podawać polane serowym sosem. Smacznego!