Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnej pizzy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 173
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 173
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Składniki
Paprykę, cebulę, pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Przekładamy do miski. Szynkę również kroimy w kostkę, podsmażamy i dokładamy do miski z pozostałymi składnikami. Ścieramy do tego ser na tarce o grubych oczkach. Wsypujemy do tego sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek granulowany. Całość mieszamy.
W osobnej misce miksujemy ze sobą mąkę, mleko, jajko oraz proszek do pieczenia. Dosypujemy do tego składniki znajdujące się w drugiej misce i mieszamy dokładnie łyżką.
Na rozgrzaną i polaną olejem/oliwą z oliwek patelnię kładziemy łyżką placki i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z sosem czosnkowym lub z ketchupem.