Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 862
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 862
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Kuchnia węgierska słynie z pikantnych smaków. Przeważają w niej papryki słodkie, ostre. Dzisiaj częstuję Was plackami ziemniaczanymi po węgiersku. Najważniejszy w tym przepisie jest sos. Musi być bardzo wyrazisty w smaku i lekko grzać podniebienie :).
przepis na placki; 5 surowych ziemniaków należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać dwa surowe jaja, 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz, paprykę słodką, kilka łyżek mąki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przepis na gulasz; 1/2 kg mięsa (u mnie drobiowe) 2 cebule czerwone, 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, papryka ostra (chili) papryka słodka. Papryka surowa pokrojona. Mięso dusimy z przyprawami. Pod koniec dodajemy cebulę pokrojoną w paski i paprykę.