Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie z nutą pomarańczy
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1781
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14330
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19460
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1781
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14330
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19460
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13137
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W osobnej misce mieszamy dokładnie żółtka z mlekiem, śmietaną i sokiem z pomarańczy. Wsypujemy do tego suche składniki i dodajemy skórkę otartą z pomarańczy, miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do miski z masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką (gdyby masa była zbyt gęsta, dolewamy mleka). Odstawiamy na ok. 10 minut.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.