Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie z nutą pomarańczy
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 14
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 104
Świąteczne smaki.
Odsłon: 92
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 14
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 104
Świąteczne smaki.
Odsłon: 92
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W osobnej misce mieszamy dokładnie żółtka z mlekiem, śmietaną i sokiem z pomarańczy. Wsypujemy do tego suche składniki i dodajemy skórkę otartą z pomarańczy, miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do miski z masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką (gdyby masa była zbyt gęsta, dolewamy mleka). Odstawiamy na ok. 10 minut.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką ciasto i smażymy placki z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.