Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne i szybkie danie obiadowe.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Składniki
Wpierw przygotować wkładkę- Pieczarki pokroić w plasterki.Cebulę obrać i drobno pokroić.Marchewką oskrobać i zetrzeć na drobniutkiej tarce jarzynowej.Ser zetrzeć na grubszej tarce jarzynowej.Szynkę pokroić w kosteczkę.Chili drobno posiekać. jak i natkę pietruszki.
Jajka roztrzepać, przesiać mąki z proszkiem. Mieszać dolewając wodę. Ma być gęstsza od ciasta naleśnikowego.Przyprawić i wymieszać. Dodać wszystkie składniki na wkładkę, przyprawić i wymieszać. Nabierać dużą łyżką.
Kłaść na gorący olej w patelni.(ogień zmniejszyć) Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ketchupem.