Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szwajcarskie placki ziemniaczane - Rösti. W przeciwieństwie do tradycyjnego przepisu są one wykonane z samych ziemniaków. Możecie zatem zapomnieć o mące, jajku i cebuli. Wystarczą Wam same ziemniaki i szczypta soli. Po odciśnięciu ziemniaków z nadmiaru wody wystarczy uformować placuszki i usmażyć je na dobrze rozgrzanym oleju. Placki rösti możemy serwować z jogurtem naturalnym, kleksem śmietany lub gulaszem, czy sosem pieczarkowym.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 60
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1980
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 584
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 60
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1980
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 584
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Starte ziemniaki odstaw na około 10 minut, żeby puściły wodę. Po tym czasie odciśnij je z nadmiaru płynu i dodaj szczyptę soli.
Placki rösti smaż na dobrze rozgrzanej patelni, na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placuszki podawaj z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem.