Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szwajcarskie placki ziemniaczane - Rösti. W przeciwieństwie do tradycyjnego przepisu są one wykonane z samych ziemniaków. Możecie zatem zapomnieć o mące, jajku i cebuli. Wystarczą Wam same ziemniaki i szczypta soli. Po odciśnięciu ziemniaków z nadmiaru wody wystarczy uformować placuszki i usmażyć je na dobrze rozgrzanym oleju. Placki rösti możemy serwować z jogurtem naturalnym, kleksem śmietany lub gulaszem, czy sosem pieczarkowym.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4867
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12863
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3183
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 943
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4867
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12863
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3183
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 943
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Starte ziemniaki odstaw na około 10 minut, żeby puściły wodę. Po tym czasie odciśnij je z nadmiaru płynu i dodaj szczyptę soli.
Placki rösti smaż na dobrze rozgrzanej patelni, na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placuszki podawaj z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem.