Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szwajcarskie placki ziemniaczane - Rösti. W przeciwieństwie do tradycyjnego przepisu są one wykonane z samych ziemniaków. Możecie zatem zapomnieć o mące, jajku i cebuli. Wystarczą Wam same ziemniaki i szczypta soli. Po odciśnięciu ziemniaków z nadmiaru wody wystarczy uformować placuszki i usmażyć je na dobrze rozgrzanym oleju. Placki rösti możemy serwować z jogurtem naturalnym, kleksem śmietany lub gulaszem, czy sosem pieczarkowym.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Starte ziemniaki odstaw na około 10 minut, żeby puściły wodę. Po tym czasie odciśnij je z nadmiaru płynu i dodaj szczyptę soli.
Placki rösti smaż na dobrze rozgrzanej patelni, na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placuszki podawaj z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem.