Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne ryżowe placki.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 825
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1690
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8983
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 825
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1690
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8983
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut Mięso podsmażamy w garnku, dodajemy trzy łyżki oleju i dusimy przez 30 minut Następnie mięso mielimy w blenderze na bardzo drobną masę
Mięso, mąkę oraz jajko dodajemy do ugotowanego ryżu i zagniatamy na jednolitą masę Formujemy placuszki które obtaczamy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru Placki podajemy z śmietaną lub sosem czosnkowym. Po więcej informacji zapraszamy na bloga: www.smacznebodomowe.pl