Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne ryżowe placki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326345
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16766
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5453
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326345
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16766
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5453
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut Mięso podsmażamy w garnku, dodajemy trzy łyżki oleju i dusimy przez 30 minut Następnie mięso mielimy w blenderze na bardzo drobną masę
Mięso, mąkę oraz jajko dodajemy do ugotowanego ryżu i zagniatamy na jednolitą masę Formujemy placuszki które obtaczamy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru Placki podajemy z śmietaną lub sosem czosnkowym. Po więcej informacji zapraszamy na bloga: www.smacznebodomowe.pl