Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo lepsze jak tradycyjne.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i pozbyć je nadmiaru soku. Następnie dodać mąkę, jajka, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić ciasto. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką placuszki, na nie powidło z aronii po czym nałożyć drugą warstwę ciasta ziemniaczanego tak aby placuszki nie były grubsze jak 2 cm. Smażyć z obu stron na złoty kolor, kilka razy je przewracając. Po upieczeniu odsączyć na ręczniku papierowym.