Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo lepsze jak tradycyjne.
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 18
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 110
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 18
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 110
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i pozbyć je nadmiaru soku. Następnie dodać mąkę, jajka, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić ciasto. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką placuszki, na nie powidło z aronii po czym nałożyć drugą warstwę ciasta ziemniaczanego tak aby placuszki nie były grubsze jak 2 cm. Smażyć z obu stron na złoty kolor, kilka razy je przewracając. Po upieczeniu odsączyć na ręczniku papierowym.