Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo lepsze jak tradycyjne.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i pozbyć je nadmiaru soku. Następnie dodać mąkę, jajka, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić ciasto. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką placuszki, na nie powidło z aronii po czym nałożyć drugą warstwę ciasta ziemniaczanego tak aby placuszki nie były grubsze jak 2 cm. Smażyć z obu stron na złoty kolor, kilka razy je przewracając. Po upieczeniu odsączyć na ręczniku papierowym.